Hur en karriär som Zabbix-konsult på Metricio grundas i gemenskap och trygghet

I kampen om att attrahera konsulter måste vi som företag lyckas stå ut i mängden. Det blir lätt att lägga allt krut på höga löner, något som Metricios grundare såg som enbart en del av lösningen. Istället har de byggt upp en unik företagskultur med stark gemenskap.

Läs Metricios grundares tankar kring en Zabbix konsults karriär hos oss och hur det är att arbeta hos Metricio. När Metricio grundades var det med en stark inriktning på att bygga en unik företagskultur. Idag genomsyras den företagskulturen av kompetensutveckling, varierande arbetsuppgifter och 
ett generöst förmånspaket – men det är ändå det genomgående fokuset på gemenskap som sticker ut.

Vi värnar om våra anställda och deras idéer 

– Vi har som mål att växa och vi värnar om våra anställda, att de växer med oss genom att få utrymme för deras ideer och intressen säger Fredrik Westberg, medgrundare och VD. Metricio strävar efter en konstant samhörighet som team, bland annat i ett gemensamt teknikintresse.

Fredrik Landström, medgrundare och mjukvaruspecialist, fortsätter:
– Vi älskar teknik och är lite nördiga på de områden som vi verkar inom. Vi gillar att gräva ner oss i vissa problem, och ser gärna att våra kollegor också tycker det är roligt att lära sig nya saker.

Kompetensutveckling från dag ett:

En av grundbultarna i Metricios företagskultur är deras fokus på kompetensutveckling. Redan från dag ett ser gärna ledningen att den nyanställde förstår vilka möjligheter som finns att förkovra sig i flera områden med hjälp av utbildningar och certifieringar, och att det ska visa sig i den anställdes löneutveckling.

Oavsett om det är ett intresseområde som den anställde vill vidareutbilda sig inom eller om det är något som har med våra affärsmål att göra så hjälper vi till att hitta eller arrangera utbildningar för det. Vi gynnas ju av att en medarbetare utbildar sig, blir certifierad och bättre inom ett område, och då vill vi dela med oss tillbaka av det till den anställde i form av högre lön, säger Landström och fortsätter:

– Vi har utvecklingssamtal två gånger per år. Ett samtal då vi lägger upp en plan med ett eller flera mål under det kommande året, och en halvårsavstämning där vi pratar om hur den anställde mår, hur det har gått, och om det behövs någon stöttning och hjälp. Så om ett mål är uppnått så får den anställde helt enkelt högre lön som vi kommit överens om sen innan. Det behöver inte bara handla utbildning och certifiering, utan kan även innefatta ett ansvarstagande. 

Westberg förklarar:
– Vill du driva en kund eller ett team framåt och ta ansvar på det sättet 
så påverkar även det lönen. Om den anställde vill bli mer affärsmannamässig, 
vill ta egna initiativ och kommer med egna idéer, då kommer det 
såklart också belönas.

Ett attraktivt förmånspaket

För ledningen är det viktigt att medarbetarna känner sig omhändertagna. En del av det är Metricios attraktiva förmånspaket, där det ingår förmåner inom allt från maximalt friskvårdsbidrag med en timme betalt friskvård per vecka till samtalsstöd och rehabiliteringsförsäkring.

Landström förklarar:
– Vi vill att alla snabbt ska få den hjälp de behöver, oavsett om det gäller 
en fysisk åkomma eller psykisk ohälsa. Om du vill träna så stöttar vi med
timmar och bidrag, och om du vill prata med någon utöver sin familj och kollegor så har vi även den hjälpen. Det är viktigt för oss att du känner sig omhändertagen och trygg. Det gäller även för skador, sjukdomar och sjukvårdsförsäkring. Metricio har ett nummer dit våra anställda kan ringa där de får träffa en specialist inom 14 dagar, och få åtgärden utförd inom 30 dagar. 

Variationen i det dagliga arbetet som Zabbix-konsult

Att vara konsult på Metricio innebär en stor variation i de dagliga arbetsuppgifterna. Eftersom Metricio är en relativt liten organisation får medarbetarna olika uppdrag: ena dagen kan det handla om utveckling, andra dagen om design, och tredje dagen om installation.

– Du har inte bara en specifik arbetsuppgift, utan det handlar ofta om variation mellan arbetsuppgifter. Vi agerar både som utvecklare och som produktspecialister där vi är experter på mjukvara och 
mjukvarulösningar. Så det är en kombination av allt det här; vi är arkitekter som hjälper våra kunder att bygga upp komplexa monitoreringssystem och automationssystem, förklarar Seppo Hämäläinen, en av Metricios medgrundare och mjukvaruspecialist.

Det är inte bara arbetsuppgifterna som är varierade, utan även kunderna:
– Våra kunder finns i många olika branscher, både inom privata och publika sektorn. Den gemensamma nämnaren är att de använder IT väldigt mycket och vill ha koll på deras system och driftsäkerhet.

Eftersom det är så många spännande kunder har den anställde stor möjlighet för att lära sig 
mer och bygga upp sitt kontaktnät, säger Landström och fortsätter:
– Några av de projekten vi är med i är några av de mest komplexa i landet, så den anställde får möjligheten att lära sig väldigt mycket. Då gäller det att den anställde vill förkovra sig i teknik, kunskap och nya möjligheter. Det är alltid nya utmaningar och behov som vi tar oss an, vilket innebär ständig utveckling i sin kompetens.

Möjligheten att bestämma sin riktning

Att Metricio är ett relativt litet företag idag ser ledningen som en fördel för de anställda. Dels eftersom de är en organisation utan hierarkier där medarbetarna tidigt får göra sin röst hörd, men också eftersom de själva har stor möjlighet att få bestämma riktning i sina karriärer.

Metricio erbjuder en lugn och trygg roll som Zabbix-konsult och möjligheten att bygga upp sin 
kompetens. Om du strävar efter att bli en teamleader eller teknisk kundansvarig och ta mer ansvar är det möjligt att göra det hos oss på Metricio.

Idag finns alla möjligheter att vara delaktig på sitt sätt, säger Westberg och 
avslutar:
– Vi lyssnar på alla. Om du vill ha mixen av att ständigt ligga lite i framkant, hela tiden nosa på något nytt i den takt du önskar, men samtidigt ha tryggheten i ett otroligt kompetent team samt stöd och hjälp från oss, så kommer du att trivas bra på Metricio. 

Är du intresserad av en karriär hos 
Metricio? Läs mer på
https://jobb.metricio.se/

Missa inte chansen att söka vår senaste tjänst som Zabbix-konsult! Du hittar annonsen här:
https://jobb.metricio.se/jobs/4702194-zabbix-konsult

Share on Twitter Twitter Share on Linkedin Linkedin Share on Facebook Facebook