Metricio blir Zabbix Certified Partner

Metricio fördjupar samarbetet med Zabbix och blir "Zabbix Certified Partner"

Partnerskapet bevisar att Metricio har både kunskap och resurser att på ett professionellt sätt erbjuda Zabbix tjänster i form av konsultation och support.

Zabbix är en övervakningslösning som licensieras under GPL v2 och är öppen källkod. Det betyder att våra kunder inte betala höga licenskostnader för att komma igång med övervakning. Ingen registrering krävs, inga kreditkortsnummer eller annan personlig information behöver lämnas ut, du kan bara ladda ner programvaran – dina mätningar och övervakning är igång på några minuter.

Det är lätt att skapa dynamiska dashboards med hjälp av widgets

Metricio har lång erfarenhet inom övervakning och erbjuder lösningar och tjänster inom både kommersiella produkter och öppen källkod. Zabbix fungerar utmärkt som den enda övervakningsplattformen men kan även vara ett bra komplement till en större lösning baserad på ex IBM Tivoli Netcool. Zabbix arkitektur tillåter att tusentals mätvärden i sekunden kan samlas in och analyseras.

Några viktiga funktioner i Zabbix:

  • Insamling av metrics (SNMP och IPMI Agenter, AgentLess, End user Web Monitoring)
  • Gränsvärden (Root cause, Anomaly detection, Trend prediction)
  • Ett gränssnitt (Widget-baserad dashboard, grafer, nätverkskartor, rapporter)
  • Notifieringar (Email, Slack, SMS, Push, etc)
  • Felrättning (Starta om tjänster, utföra kommandon, etc)
  • Server-övervakning (Prestanda, Tillgänglighet och Konfigurationsändringar)

Genom att använda Zabbix API kan man med lätthet integrera Zabbix med andra system såsom ärendehanteringssystem, driftsystem eller CMDB. Eller varför inte utnyttja API och Zabbix databas för att visualisera genom andra verktyg så som Grafana?

Grafana Dashboard
Med Grafana kan insamlad data från Zabbix visas på en mängd olika sätt.

OM FÖRETAGET ZABBIX

Zabbix LLC startades 2005. Det är ett globalt mjukvaruföretag baserat i USA, Europa och Japan. Företagets flaggskepp är produkten Zabbix – en distribuerad övervakningsplattform som licensieras under GPL version 2, dvs öppen källkod. Zabbix LCC tillhandahåller kommersiella tjänster som teknisk support, konsultation, integration, utveckling om utbildning. Deras huvudfokus är att ha en flexibel inställning till sina kunders behov och erbjuda tjänster med högsta kvalitet till rimliga kostnader.

Zabbix LLC har ett stort antal kunder i olika storlekar från och från många verksamheter. Många av de största företagen inom telecom, finans och retail finns bland deras kunder.

Hemsida: www.zabbix.com

VILL DU VETA MER OCH FÅ EN PERSONLIG DEMONSTRATION?

Är du nyfiken på Zabbix och skulle vilja se mer? Kontakta oss så kan vi sätta upp ett online-möte där vi demonstrerar möjligheterna med Zabbix.

Vi ger dig alltid fri tillgång och inloggning till den plattform vi demonstrerat i några dagar efter mötet så du kan experimentera själv och visa dina kollegor!

Kontakta Fredrik Landström för mer information.
Telefon: 0727-322982
Epost: fredrik.landstrom@metricio.se