Metricio blir nu officiell partner till open source-företaget Zabbix

Metricio blir nu officiell partner till open source-företaget Zabbix. För dig som kund behövs ingen registrering och inga inga kreditkortsnummer. Du behöver inte heller lämna ut någon annan information, du kan bara ladda ner programvaran – dina mätningar och din övervakning är igång på några minuter.

Zabbix är den ultimata programvaran, utformad för realtidsövervakning av miljontals mätvärden som samlas in från tiotusentals servrar, virtuella maskiner och nätverksenheter. Nu blir Metricio officiell partner, och kan erbjuda implementation, support och konsultation kring Zabbix – själva mjukvaran är helt kostnadsfri att ladda ner, Metricios vd Fredrik Westberg berättar:

– Metricios leverans är tjänster, konsulting, utbildning och support. Tack vare Zabbix open source-strategi kan vi bygga, visa och börja använda kraftfulla lösningar utan stora initiala licenskostnader. Vi får snabbt ut funktioner och tjänster till användaren och kan prata om användbarhet istället för att fokusera på licensavtal och produktkostnader. Programvaran är väldigt enkel att komma igång med och är gratis att ladda ner för våra kunder, men vill man ha tillgång till lite mer smarta och avancerade lösningar kan Metricios kompetens komma väl till pass. I och med att det finns ett stort open source-community bakom går det väldigt snabbt, jämfört med om man använder andra, slutna system.

Zabbix är en övervakningslösning som licensieras under GPL v2. Den öppna källkoden innebär att du som kund slipper höga licensavgifter. Dessutom är det för dig som kund väldigt enkelt att gå in och följa koden, i realtid.

Vill du veta mer om hur Zabbix kan hjälpa dig och din verksamhet? Kontakta oss på Metricio så kan vi berätta mer.

Fredrik Landström

Telefon: 0727-322982

Epost: fredrik.landstrom@metricio.se