Olivia Gurås, ekonomi- och marknadsansvarig på Metricio: “Metricio tänker på att alla ska må bra och som kvinna känner jag mig prioriterad”

 

Olivia Gurås har arbetat hos oss på Metricio sedan slutet av 2023. Vi har satt oss ner med henne för att se hur hennes första tid varit. Här berättar hon om vad hon ägnat sig åt, hur hon upplever företagskulturen och vad som får henne att trivas.
Skärmavbild 2024-04-09 kl. 08.38.16

Olivia Gurås har i några månader haft rollen som ekonomi- och marknadsansvarig på Metricio. En roll hon trivs med och som hon känner att hon kommit in i på ett bra sätt.

– Jag blev involverad direkt och det har varit en rolig första tid på Metricio. Allas bemötande har gett mig en tydlig inblick i verksamheten och vi har gjort saker ihop även utanför jobbet. Trots min korta tid på företaget kommer jag åka med till Riga för partnermötet med Zabbix, vilket känns otroligt kul.

Glad över att få vara med och göra förändringar

I hennes roll har hon hittills ägnat sig åt utveckling av rutiner och processer för bokföring. Det har redan lett till en reducering av manuellt arbete och gjort företaget mer effektivt.

– Jag känner mig väldigt glad över att få vara med och göra förändringar. Nästa steg är att se över hur vi kan förbättra arbetet med lönehanteringen. Jag kommer också fortsätta lägga tid på marknadsföringen, både i våra kanaler och när det kommer till events.

"Man känner att man faktiskt betyder något"

 

Företagskulturen var något som lockade Olivia att söka sig till Metricio. Den varma och inflytelserika atmosfären har hon verkligen fått bekräftad och hon känner att hon är på helt rätt plats. Den är så pass stark att hon inte tror det kommer vara något problem att efterleva när företaget växer.

– Kulturen är precis som jag fick intrycket av, varm och inbjudande. Man märker hur viktig den är och hur den genomsyrar allt.

Olivia berättar vidare att hon känner att företaget ser till de anställdas bästa och att man blir behandlad på ett sätt som gör att man känner att man faktiskt betyder något. De anställdas betydelse visas bland annat genom möjligheten till utveckling och att de erbjuds givande aktiviteter utanför arbetet.

– Jag känner tillit och förtroende. Det är viktigt att känna sig litad på, det ökar ens självförtroende att vilja hjälpa till och komma med lösningar. Det gör att vi alla hjälps åt att bevara den varma kulturen i företaget.

Fokuserar på att lyfta sina kollegor

På frågan hur hon bidrar till företagskulturen berättar hon om hur hon fokuserar på att ge positiv feedback till medarbetarna.

– Jag försöker vara uppmuntrande mot mina kollegor, både i formella sammanhang och när vi exempelvis äter lunch. Det är viktigt att bekräfta och lyfta varandra när någon kommer med en lösning. 

“Ju större inblick jag får i olika lösningar desto mer vill jag lära mig”

Det var med nyfikenhet på IT-branschen Olivia kom till Metricio i slutet av 2023. En nyfikenhet som nu blivit ett intresse för området.

– Ju större inblick jag får i olika lösningar desto mer vill jag lära mig. Vi hade till exempel en representant från Zabbix hos oss i samband med ett event. Då fick jag höra om lösningar jag inte ens tänkt på. Det ökade mitt intresse, eftersom jag insåg hur mycket man kan göra, förändra och påverka.

Det växande IT-intresset har gjort att hon fått en större förståelse för både branschen och Metricio som företag.

– Jag blir bara gladare ju mer jag lär mig och jag känner att jag fått utrymme att utvecklas. Det har inte varit någon press utan jag har kunnat ta min tid. Man kan verkligen säga att det varit både en inkluderande och avslappnad onboarding.

Metricio prioriterar sina anställdas hälsa med Euro Accident

Olivia lyfter något som starkt bidrar till att hon vill vara en del av företaget, nämligen försäkringar.

– Det är viktigt för mig att känna att företaget vill ta hand om mig. Det betyder därför mycket att de har en försäkring via Euro Accident som fokuserar på att täcka allt i livet inklusive kvinnohälsa. Försäkringen innebär bland annat snabbare tillgång till vård, anonymt samtalsstöd och webinar om olika ämnen inom allmän hälsa samt kvinnlig hälsa.

Försäkringen täcker hela livet och inkluderar psykisk, fysisk hälsa samt familjehälsa. För den som behöver ges även hjälp med juridiska frågor.

– Det visar att Metrico tänker på att alla ska må bra och som kvinna känner jag mig trygg och prioriterad.