Zabbix-konsult

 • Omfattning Heltid
 • Plats Mälardalen
 • Sista ansökningsdag 2022-01-31

Inledning

Vi behöver förstärka vår konsultavdelning med Zabbix-konsulter som har rätt driv.

Position / Titel

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta mot våra kunder i Sverige som rådgivare, Zabbix-konsult/expert, arkitekt. Uppgifterna varierar från att genomföra en demonstration av en Zabbixmiljö till att sätta sig in i kundens specifika miljö och rita upp en arkitektur som sen ska implementeras av oss. Vi arbetar även med tjänster och supportkontrakt där vidareutveckling och felsökning kan ingå.

Zabbix är en våra komponenter vi använder för vår tjänsteutveckling, Metricio tror på open source i kontrollerade/förpackade lösningar där vi levererar funktion eller arbetsyta till kunden. För din del är det att kombinera din Zabbix-kunskap med annan kompetens du besitter eller det du vill skaffa dig.

Metricio arbetar ständigt för att utveckla oss som individer och som företag och du kommer att ingå i Sveriges skarpaste Zabbix-team.

En vanlig arbetsvecka består av interna arkitekt/planeringsmöten, distansarbete med kund eller möten ute hos kund. Arbetet kan komma att innebära resor inom Sverige och vi tillhandahåller då självklart en förmånsbil om du har körkort. Då vissa av våra uppdrag kräver en registerkontroll kommer bl.a. ditt belastningsregister att kontrolleras inför en eventuell anställning.

Varför arbeta på metricio?

Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul!
Våra anställdas idéer och erfarenheter är en viktig del av företagets utveckling. Stämpelklockor är inte vår grej, alla människor presterar som bäst olika tider på dygnet. Med det vi kallar ”förtroendetid” ansvarar du själv för att kunder och uppdrag sköts på bästa sätt under din arbetstid.

För att du ska må bra och utvecklas vidare har vi avstämningar två gånger per år där vi går igenom vad Metricio kan göra för att du ska nå dina mål. Lyckas du, lyckas vi och det gör vi i en gemensam plan.
Vårt förmånspaket för våra anställda är i toppklass – där ingår bland annat tjänstepensionsavtal, försäkringar, valfria arbetsverktyg (så som dator, mobiltelefon etc.), träningskort, friskvårdstimmar, utbildningsresor, konferenser.

Vi söker en person med följande profil

I första hand söker vi rätt typ av person som är nyfiken och har ett stort teknikintresse. Vi ser gärna att du har en utbildning eller annan bakgrund inom IT-branschen där du lärt dig att behärska följande områden:

 • Har jobbat med Zabbix i 2–3 år

 • Har förståelse för Zabbix-koncepten, Items, Templates och LLD ( Low level discovery)

 • Kan SNMP, Syslog och andra protokoll inom monitorering

 • Förståelse för konceptet Databas, Klient / Server

 • Kunskaper inom ett eller flera moderna programmeringsspråk

 • Vana att jobba i Windows och Linuxmiljöer

 • Svenska och engelska i tal och skrift

 • Web service-integrationer och API:er

Eftersom vi lyder under säkerhetsskyddsavtal hos de flesta av våra kunder krävs det att du är svensk medborgare.

Meriterande kunskapsområden

 • Python, JavaScript och HTML

 • Virtualiseringsplattformar såsom Docker, VMWare

 • Molnplattformar såsom Amazon AWS, Google Cloud, IBM Cloud

 • Erfarenhet inom ELK Stacken

 • Andra verktyg inom monitorering

Kontakt

Konsult på heltid, provanställning kan förekomma.

Våra värderingar

Metricio är resultatet av de anställdas gemensamma slit och visioner. Det finns inga dåliga idéer bara bra timing på när idén passar in.

Metricio är även den gemensamma glädjen av att få lyckas tillsammans och våga pröva sina kunskaper utanför sin komfortzon.

Vi är vilja, skicklighet, innovation, visdom och kompetens paketerat i ett namn tack vare den grupp vi är – vi är Metricio

Om Metricio

Metricio är ett ungt och agilt företag med många års branscherfarenhet där möjlighet ges att påverka företagets tjänster och inriktning. Våra konsulter och utvecklare jobbar inom flera områden och vi har stort fokus på Cloud-tekniker där vi utvecklar och erbjuder lösningar till våra kunder. Vi har ett stort kontaktnät inom de flesta branscher. Våra lösningar använder den absolut senaste tekniken inom Cloud och Infrastruktur.

Skicka ditt CV och personligt brev till jobb@metricio.se, vi ser fram emot din ansökan!

Våra certifieringar