“Vi är de enda som erbjuder Zabbix utbildningar i Sverige” – Fredrik Landström, certifierad Zabbix Trainer på Metricio

 

På Metricio erbjuder vi ett brett utbud av certifieringsutbildningar i övervakningsplattformen Zabbix, från grundläggande till avancerad nivå. Här berättar vår Zabbix-instruktör, Fredrik Landström, bland annat om rollen som utbildare, fördelarna med att gå utbildningarna och vad man kan förvänta sig av att göra det hos oss på Metricio.

 

Bild utbildning artikel 2
Zabbix är en mycket lätt plattform att komma i gång med, både att installera och att lära sig. Communityn är stor och man kan med lätthet hitta bloggar, Telegram-community, texter och videos där man lär sig grunderna för att snabbt komma i gång.
Nästa steg är att ta sin kunskap till nästa nivå, genom en officiell utbildning från Zabbix. Varför inte testa sin kunskap genom en officiell Zabbix-certifiering? Går du utbildning hos oss ingår alltid en certifiering som sista steg i utbildningen.

 

Zabbix-utbildningarna och certifieringen på Metricio är utformade av Zabbix men de hålls på svenska. Hos oss är det vår Zabbix Expert och instruktör, Fredrik Landström, som håller i utbildningen och certifieringen.

Vi är de enda som erbjuder Zabbix utbildningar i Sverige

 

- Den populäraste utbildningen är Zabbix Certified Specialist, det är den första nivån vi rekommenderar som start för personer som ska jobba med administration och konfiguration av Zabbix. Utbildningen är 5 dagar och är heltäckande, efter denna utbildning har du fått kunskapen och självförtroendet att installera, konfigurera och administrera en Zabbix-miljö.

Vill man enbart få en inblick i Zabbix användargränssnitt och enklare konfiguration av övervakning är Zabbix Certified User en bra nivå att börja på. Den utbildningen genomförs på 1 dag.

 

Efter dessa kurser finns 2 nivåer till: Zabbix Certified Professional och Zabbix Certified Expert.

Zabbix Certified Professional fokuserar på mer avancerad konfiguration som ex säkerhet, automation och felanalys under 3 dagar.

Den högsta nivån, Zabbix Certified Expert är en 5 dagars utbildning där vi verkligen gör en djupdykning i hur Zabbix fungerar under skalet. Vi jobbar med API:er, kryptering och tar en djup inblick i alla Zabbix processer och flöden.

 

De publika utbildningarna håller vi regelbundet men vi kan också erbjuda företagsanpassade utbildningar för hela team, på de dagar och tider som passar er. Kontakta oss för mer information på info@metricio.se.

 

Vad kan du förvänta dig av utbildningen?

De som väljer att genomföra en Zabbix-utbildning hos oss på Metricio kommer göra det digitalt via en särskild utbildningsplattform. Alla deltagare får en egen plattform där de sätter upp och arbetar med Zabbix under utbildningens gång. Under den sista utbildningsdagen genomför vi en certifiering där du får testa dina kunskaper.

Fredrik Landström berättar mer om vad du kan vänta dig under utbildningarna:

– Det är små kursgrupper och upplägget är hands on. Det gör att det finns gott om tid till att diskutera problem och frågeställningar som uppstår i Zabbix. Ofta uppstår även diskussioner deltagare emellan där erfarenheter utbyts och nya kunskaper förmedlas.

– Utbildningsmaterialet och plattform håller hög kvalitet och ger dig djup kunskap i Zabbix.

När är nästa utbildningstillfälle?

Nästa utbildningstillfälle hos oss är Zabbix Certified Professional den 25-27 mars. Du hittar alla våra planerade utbildningstillfällen, och kan anmäla dig till dem, på Zabbix hemsida.

– Vi har regelbundet en Zabbix Certified Specialist och en Zabbix Certified Professional varannan månad. Vill du träna hela ditt team samtidigt kan vi sätta upp ett enskilt tillfälle enbart för er på datum och tider som passar er.

 

Fredrik delar några avslutande ord till dig som funderar på att gå en utbildning i Zabbix:

– Jag kan garantera att du kommer lära dig mycket, även om du redan vet en hel del om Zabbix. Du får en djupare detaljkännedom och vi lär oss tillsammans. Under utbildningens gång kommer du sannolikt även upptäcka många lösningar du inte tänkt på innan.

 

Har du frågor om Metricios utbildningar? Välkommen att mejla Fredrik Landström på fredrik.landstrom@metricio.se eller ring på telefonnummer 0727 32 29 82.

Schema utbildningar Zabbix