Du ska aldrig kunna peka ut en VD eller chef hos oss på Metricio, vi är alla equals och kollegor

En är säljare, en annan utvecklare och en som ser sig som lite mitt emellan. I mitten på 90-talet korsades deras vägar för första gången och idag driver de IT-bolaget Metricio tillsammans. Ett bolag riktat mot IT-service Management och Business Service Management med målsättningen att göra affärskritisk information lättillgänglig för alla sina kunder.

Fredrik Westberg, Fredrik Landström och Seppo Hämäläinen startade Metricio för att de kände att de kunde göra saker och ting annorlunda mot andra bolag i branschen och det är tydligt att det finns något alldeles särskilt som förenar dem, vd:n Fredrik Westberg förklarar:

– Vi var på vår drömarbetsplats och tog fram spännande lösningar, men i en rad av händelser så stod vi inför valet att starta eget för att kunna driva vår idé vidare mot våra mål och drömmar. Vi snackade ihop oss och kom fram till att vi kunde göra det bättre själva.

Seppo tar vid:

–  Vi har ingen gammal last som stökar till det, vi är fria att välja den väg vi vill gå, det är det fina med att vara egna. Vi är unika genom att vi inte har några ramar som begränsar oss, och inga lojaliteter som hindrar oss från att göra det vi vill. Vår grej är att snabbt kunna anamma nya tekniker och teknologier. Man kan kalla det för glad upptäckarglädje helt enkelt.

“Många avslutar projekten när tekniken är införd, vi tänker tvärtom.
När tekniken är införd börjar arbetet”

Transparens och ärligheten gentemot kunderna är två av de viktigaste komponenterna i Metricios approach mot marknaden. Fredrik Landström förklarar:

– Vi är alla väldigt ärliga och transparenta mot våra kunder. Det är väldigt skönt med eget bolag eftersom vi kan sätta de etiska riktlinjerna själva. Det handlar alltid om att hitta bäst lösning för kunden. Vissa gamla kunder letade till och med upp oss när vi startade eget, vilket såklart är ett bra kvitto på att vi alltid sätter kunden och kundupplevelsen i första rummet.

Fredrik Westberg håller med och fyller i:

– Vi vågar ställa den där extra frågan, men vi ifrågasätter ofta oss själva och tar allt ett varv till. Dessutom är vi alltid förberedda till 100%. Många avslutar projekten när tekniken är införd, vi tänker tvärtom. När tekniken är införd börjar arbetet. Våra kunder får vår samlade kompetens hela vägen. Vänskap är väldigt viktigt hos oss. Du ska aldrig kunna peka ut en vd eller chef hos oss på Metricio, vi är alla equals och kollegor.

Seppo:

– Som anställd har man en tydlig ram. Nu kan vi testa saker på ett helt annat sätt, saker som vi är nyfikna på. Det är klart att driva eget också innebär att man har magont till och från, vi har ett ansvar och måste alltid tänka långsiktigt – det är emellertid något som gör att man växer.