Det känns kul, spännande – jag har en positiv känsla

Vi välkomnar Tim Larsson till Metricio! Tim pluggade till civilingenjör inom medieteknik på Linköpings universitet. De senaste åren har han jobbat i familjeföretaget där han haft många hattar.

Tim Larsson, konsult på Metricio
Tim Larsson, konsult på Metricio

– Jag har haft väldigt varierande uppgifter, så det är tur att jag gillar problemlösning. Det kunde vara allt från att fixa hemsidan till att hjälpa till med teknik och datorer. Men nu var det dags att söka sig vidare.

 

“Ett stort och genuint teknikintresse”

Likt många som jobbar på Metricio har även Tim alltid gillat datorer, och har ett stort och genuint teknikintresse. 

– Jag har alltid haft en dator hemma som jag har fixat med, och på gymnasiet fick jag lära mig mer om att programmera i C och C++. Det var även under gymnasietiden som jag fick upp ögonen för civilingenjörsutbildningen. Varje fredag åkte vår klass till Linköpings universitet för att få olika uppgifter vi skulle lösa tillsammans. Sen började jag min utbildning till civilingenjör där, säger Tim.

Tim hade hört talas om Metricio via en kompis som jobbade på Metricio. 

– Han talade så varmt om Metricio, och det gjorde mig nyfiken. Han trodde även att jag skulle passa. Det som lockade mig var att det lät som en rolig och spännande roll, där jag verkligen har alla möjligheter att utvecklas. Monitorering är ett nytt ämne för mig, men det ska bli kul att få lära sig mer om det. Det märks att det är en kultur här som präglas av learning by doing och att de är villiga att satsa på sina medarbetare. 

Vägen till Zabbix-konsult

Till en början ska Tim få certifiera sig till att bli Zabbix-konsult. I denna stund planeras det för fullt för hur utbildningen kommer att läggas upp. Tim kommer i sin nya roll fokusera på supportärenden, sätta upp demos och lösa kundernas problem. 

– Det kändes helt rätt med Metricio, det är min första vecka så det är mycket information, men här tror jag att jag kommer utvecklas och trivas. Jag ser fram emot att få lära mig mer om Zabbix, och det är skönt att veta att det alltid finns någon att fråga. Vi lär av varandra här.

Framtiden

På frågan om hur Tim ser på framtiden:

– Vi får se, vi tar en sak i taget. Just nu vill jag fokusera på att bli Zabbix-konsult och känna mig trygg i den rollen, men vem vet? I framtiden kanske jag inriktar mig mer mot utveckling eller programmering. Jag har alla möjligheter här på Metricio. Detta är verkligen en arbetsplats där man blir uppmuntrad att lära sig mer om det man vill utvecklas inom, avslutar Tim.