Arkitekter

AdobeStock_404336210_liten_utan bakgrund

OM PRODUKTEN

Zabbix är den ultimata programvaran, utformad för realtidsövervakning av miljontals mätvärden som samlas in från tiotusentals servrar, virtuel- la maskiner och nätverksenheter. Nu blir Metricio officiell partner, och kan erbjuda implementation, support och konsultation kring Zabbix – själva mjukvaran är helt kostnadsfri att ladda ner.

VÅRT ERBJUDANDE

Metricio har lång erfarenhet inom övervakning och erbjuder lösningar och tjänster inom både kommersiella produkter och öppen källkod. Zabbix fungerar utmärkt som den enda övervakningsplattformen men kan även vara ett bra komplement till en större lösning baserad på ex IBM Tivoli Netcool. Zabbix arkitektur tillåter att tusentals mätvärden i sekunden kan samlas in och analyseras.

NÅGRA VIKTIGA FUNKTIONER I ZABBIX:

  • Insamling av metrics (SNMP och IPMI Agenter, AgentLess, End user Web Monitoring)
  • Gränsvärden (Root cause, Anomaly detection, Trend prediction)
  • Ett gränssnitt (Widget-baserad dashboard, grafer, nätverkskartor, rapporter)
  • Notifieringar (Email, Slack, SMS, Push, etc)
  • Felrättning (Starta om tjänster, utföra kommandon, etc)
  • Server-övervakning (Prestanda, Tillgänglighet och Konfigurationsändringar)

OM ZABBIX

Zabbix LLC startades 2005. Det är ett globalt mjukvaruföretag baserat i USA, Europa och Japan. Företagets flaggskepp är produkten Zabbix – en distribuerad övervakningsplattform som licensieras under GPL version 2, dvs öppen källkod. Zabbix LCC tillhandahåller kommersiella tjänster som teknisk support, konsultation, integration, utveckling om utbildning. Deras huvudfokus är att ha en flexibel inställning till sina kunders behov och er- bjuda tjänster med högsta kvalitet till rimliga kostnader.

Zabbix LLC har ett stort antal kunder i olika storlekar från och från många verksamheter. Många av de största företagen inom telecom, finans och retail finns bland deras kunder.

Hemsida: www.zabbix.com

Vill du veta mer och få en personlig demonstration?

Är du nyfiken på Zabbix och skulle vilja se mer? Kontakta oss så kan vi sätta upp ett online- möte där vi demonstrerar möjligheterna med Zabbix.

Vi ger dig alltid fri tillgång och inloggning till den plattform vi demonstrerat i några dagar efter mötet så du kan experimentera själv och visa dina kollegor!

Vill du veta mer?
Fredrik Landström

Systemspecialist och Arkitekt

 fredrik.landstrom@metricio.se

 + 46 (0) 727 32 29 82

Våra certifieringar