We want you!

WeWantYou

Vi berättar om planerna framåt, varför vi älskar att jobba med studenter och vad vi söker hos nästa konsultstjärna som ska ta plats på ett av Sveriges snällaste och mest nyfikna IT-bolag.

2021, ett nytt år med nya möjligheter. Hos oss på Metricio händer det alltid nya, spännande saker; Vi ska snart hålla i vårt första online meetup tillsammans med Zabbix, vår sprillans nya hemsida har precis sett dagens ljus, dessutom letar vi nu efter förstärkning på konsultsidan.

Väx med oss

På Metricio jobbar idag inte mindre än fyra studenter och ex-studenter från KTH, tre på deltid och en på heltid. Ända sedan vi anordnade Studentpub och hackathon har vi märkt ett stort intresse från studenter som vill komma och jobba hos oss. Jättekul tycker vi, och även om vi inte alltid har kapacitet att ta emot nya studenter gillar vi att hålla kontakten med duktiga och inspirerande personer. Vi tycker det finns en särskild tjusning med att jobba med studenter och ser gärna att du som är nyexaminerad eller som söker ett sommarjobb gillar att hålla många bollar i luften. De studenter som söker till oss har ofta flera engagemang från skolan. Kanske är man aktiv i någon förening eller engagerar sig på andra sätt utanför själva utbildningen.

“Alla idéer som våra studenter
kommit med har vi infört och testat”

Så, vad söker vi? För att trivas hos oss måste man först och främst vara nyfiken och inte rädd för att lära sig nya saker. Både när det kommer till ny teknik, men också nya situationer som kan uppstå. Något som genomsyrar Metricio, förutom att vi håller hårt i att ha en god sammanhållning är att vi älskar ny teknik och nya innovationer. Faktum är att vi ser oss som nördiga - Vi vill alltid testa det senaste, och alla idéer som våra studenter kommit med har vi infört och testat.

Om du är student och ska börja jobba hos oss måste du inte sitta på all kompetens från början. Vi pekar då ut rätt kurs till dig som du får gå innan anställningen börjar, allt för att skapa rätt förutsättningar hos oss. Att du har en passion för det du sysslar med är mycket viktigare än att du kan allt från början.

Vårt mål är att även IT-konsulter ska få upp ett öga för oss och vårt bolag. Som IT-konsult jobbar du ute hos våra kunder. Man behöver ha en bred IT-kunskap och ha den där nyfikenheten som vi så ofta pratar om. Vi vill att man brinner för IT, teknik och människor. Kanske har man kodat på sidan av studierna eller arbetet. Vi vill gärna jobba med juniora personer som vill vara med och växa med oss. Här finns alla möjligheter att bli den man själv vill och vi ger dig rätt verktyg för att bli den bästa versionen av dig själv.

Om du vill veta mer, eller känner någon som du tror skulle vara en bra match för oss, hör av dig - we want you!