På Metricio får jag utvecklas i det jag vill

Emm Nilsson gör sin första vecka hos Metricio, ett arbete hon ser fram emot att kombinera med studier i datavetenskap vid KTH. På Metricio kommer hon hjälpa till att utveckla den nya appen StateNow. 

Emm Nilsson, Utvecklare på Metricio
Emm Nilsson, Utvecklare på Metricio

Det tog ett par år för Emm Nilsson att komma underfund med vad hon ville studera och arbeta med. För att hitta rätt behövde hon minnas tillbaka till sina erfarenheter från gymnasietiden.

– Efter två sabbatsår av att inte veta vad jag ville göra kände jag att det var dags att plugga. Då kom jag ihåg att en av mina lärare från gymnasiet berättat om potentiella yrken, jag kom då att tänka på datakunskap och läste på mer om det, berättar Emm Nilsson.

Intresset för matematik och teknik gjorde datateknik till ett skräddarsytt val av förkovring, och tågresan från Falkenberg till Stockholm och KTH självklar. Idag är Emm inne på sitt tredje studieår, något hon kombinerar med arbete på Metricio.

– Metricio är mitt första techjobb, det känns väldigt kul! Två kompisar, som läser samma program på skolan, tipsade om att Metricio var ett trevligt företag. Det gjorde att jag sökte mig dit och fick jobb, så det gick ju bra.

 

“Det känns kul att få vara med och utveckla något som kommer användas”

Den första veckan på Metricio har innefattat en introduktion av arbetet, samtidigt som Emm snabbt blivit en del av det team som ska utveckla företagets app StateNow. Utöver apputveckling kommer hon ägna tid åt front end-arbete och ges utrymme att utvecklas i det hon själv önskar. Friheten att testa sig fram till det mest intressanta arbetsområdet passar henne väl, och är något hon uppskattar hos Metricio. Närhet till verkligheten är också något hon inspireras av i företaget.

– Det känns kul att få vara med och utveckla något som kommer användas. Jag ser fram emot att lära mig strukturerna, och hur alla delar bakom appen fungerar.

Första intrycket gav mersmak

Trots den korta tid Emm spenderat hos Metricio, har hon redan hunnit skapa sig ett första intryck som ger mersmak inför framtiden.

– Jag tycker Metricio har ett öppet klimat utan någon särskild hierarki. Man får jobba och prata med alla och det skapar en inkluderande arbetsmiljö. Jag ser fram emot att arbeta och utvecklas här, vilket jag kommer göra även över sommaren, och förhoppningsvis längre än så, avslutar Emm Nilsson.