På Metricio får jag utlopp för mitt “nörderi”

Johan Lindgren gör sin första vecka hos Metricio, och trots att han inte hunnit bli särskilt varm i kläderna är det en entusiastisk och driven ex-youtuber som från och med september kommer att jobba som systemspecialist hos en av Metricios kunder i Arboga.

Johan Lindgren, konsult på Metricio
Johan Lindgren, konsult på Metricio

Han har haft datorintresset sen barnsben och räds inte för att kalla sig själv för nörd. För några år sen var han dessutom något av känt fejs i gamer-kretsar då han under aliaset “Valpskott” laddade upp Youtube-videos där han spelade framförallt Minecraft. Till dags dato har hans kanal nästan tio miljoner plays, men från och med första september är det alltså Metricio som gäller där Johan, som kommer från Arboga, kommer vara stationerad hos en av Metricios största kunder där:

– Min roll kommer vara som konsult inom monitorering och automation, men mina arbetsuppgifter kommer formas allt eftersom jag blir varmare i kläderna.

“Här känns det också som att man får äga sin egen utveckling”.

Johan fastnade för en annons på LinkedIn. Framförallt fastnade han för arbetsbeskrivningen. När han sedermera träffade hela teamet kändes det som en “perfect match”:

– Det som framförallt lockade mig var att Metricio låter din inre nörd träda fram. Att jobba med skript var något som lockade mig. När jag sen fick träffa alla kollegor tyckte jag att det kändes fantastiskt kul. Det fanns verkligen bra personkemi. Jag fick vara med på sommaravslutningen och nu i veckan hade vi dessutom en AW – det är överlag en väldigt inkluderande stämning. Här känns det också som att man får äga sin egen utveckling. På Metricio får jag utlopp för mitt “nörderi.

Kul att få in kompetens utifrån

På ett personligt plan är Johan nyfiken på Machine Learning, ett område som han tycker är väldigt spännande. Framgent hoppas han att det är något han kan få jobba med i Metricios regi. Under hösten kommer han dock att vara stationerad hos en av Metricios största kunder som sitter i Johans hemmastad Arboga. Metricios vd Fredrik Westberg ger sin syn på nyrekryteringen:

– Det känns jättekul att anställa en så kompetent kille som Johan. Han kommer bli en viktig pusselbit för oss framåt och utveckla relationen till en av våra största kunder. Jag är också stolt över att vi på Metricio växer, extra kul att vi kan anställa en person utanför Stockholm.