Metricio Årskrönika 2022

Ett årsskifte är på intågande - en nystart för många, men också ett tillfälle att titta i backspegeln och ta sig tid för reflektion. Det är precis vad vi på Metricio har gjort: stannat upp och summerat året vi snart lägger bakom oss. Vi har haft ett roligt och fullspäckat 2022, som framförallt inneburit nya kollegor som tillfört kompetens och nya perspektiv samt stärkta relationer till kunder och samarbetspartners.

Men - vilka var egentligen årets främsta höjdpunkter för oss som arbetar på Metrico? Fredrik Westberg, medgrundare och VD på Metrico, har sammanfattat några av höjdpunkterna 2022!

"Vi har tagit samarbetet med Zabbix till nästa nivå"

Vårt partnerskap med Zabbix innebär att vi är certifierade för att bidra med utveckling, konsultation, teknisk support och utbildning inom Zabbix. 2022 blev året då vi tog detta samarbete till nästa nivå. Som deras enda certifierade-partner i Sverige arrangerade vi, tillsammans med Zabbix, historiens första Zabbix-möte i Sverige. Stort tack till alla er fantastiska Zabbix-entusiaster som deltog!

D-dagen på KTH

För andra året i rad deltog vi som utställare på D-dagen, Datasektionens årliga arbetsmarknadsmässa på KTH. D-dagen var en otroligt inspirerande dag där vi fick chansen att knyta nya kontakter och diskutera värdet av driftsäkerhet och tjänsteövervakning med lovande programmerartalanger.

Fokus på intern kompetensutveckling

Vi verkar i en ständigt föränderlig bransch - och så älskar vi så klart teknik, och är rejält nördiga på de områden vi verkar inom. Därför är en av grundbultarna i vår företagskultur ett starkt fokus på kompetensutveckling. Under året som gått har det handlat om allt från intresseområden våra anställda velat vidareutbilda sig inom till det som har med våra affärsmål att göra

Vi har specialiserat oss inom nya områden

En följd av vårt fokus på kompetensutveckling och ett ständigt växande team är att vi kunnat utöka våra erbjudanden inom nya fokusområden. Under 2022 har vi till exempel vidareutvecklat vår kompetens från traditionell monitorering till exempelvis Miljöprestanda & IT, Cybersäkerhet och Digitalisering i bygg- och fastighetssektorn.

Vi blickar framåt - På agendan 2023

Så - vad händer 2023? En hel del, bland annat:

  • Tillsammans med Zabbix driver vi vidare och intensifierar den svenska Zabbix-communityn. Är du en Zabbiz-entusiast? Håll utkik i våra kanaler för att hålla dig uppdaterad!
  • Vi medverkar som utställare tillsammans med Zabbix på Stockholm Tech Live: Sveriges viktigaste event för oss som arbetar inom tech-branschen! 
  • Vi utvecklar och förbättrar våra tjänster för effektivare lösningar inom monitorering och IT-automation.
  • Vi fokuserar ytterligare på open source-lösningar.

Vi på Metricio önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Vi ses igen 2023!

Zabbix - nästa steg i samarbetet

Fredrik Westberg, VD Metricio
Fredrik Westberg

VD Metricio AB

fredrik.westberg@metricio.se

0708-88 49 16