En varm atmosfär där lärande och utveckling står i fokus

Tim Larsson blev en del av Metricio-teamet i februari i år och har sedan dess funnit stor tillfredsställelse i sin dubbla roll som utvecklare och Zabbix-konsult.  Här berättar Tim om förmånerna, karriärmöjligheterna och den varma atmosfären som Metricio bjuder på. 

Tim Larsson, konsult Metricio
Tim Larsson, konsult Metricio

Under sin tid på Metricio har Tim verkligen hittat sin plats. I sin mångsidiga roll, som han har haft sedan februari, kombinerar han utvecklingsarbete med konsultation inom Zabbix.

På frågan om vad som lockade honom till att välja en karriär på Metricio svarar han enkelt:

–Jag trivs, det är inte svårare än så. Man blir behandlad bra på alla sätt och jag känner mig verkligen sedd.

Vi kollegor lyfter varandra och om man har hjälpt någon att lyckas ger man öppet beröm till den personen – så att alla hör. Det ger självförtroende, tillit och sammanhållning mellan alla kollegor, berättar Tim Larsson.

 

Ett generöst förmånspaket

Tim understryker vikten av Metricios omfattande förmånspaket, som utgör en betydande fördel för samtliga anställda. Det inkluderar förmåner som friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjligheten att arbeta hemifrån.

– Metricio har även fixat så att jag har en plats på ett coworking space hemma i Katrineholm om jag inte vill sitta hemma och arbeta.

De regelbundna månadsmötena, tillsammans med olika aktiviteter och avslappnade after-work-evenemang, utgör ytterligare positiva aspekter av arbetslivet på Metricio. Detta skapar en stark sammanhållning och trivsel bland medarbetarna.

– Man har också möjlighet att gå utbildningar om man vill det, både fysiskt och online. Jag har själv gått kurser inom programmering, affärsmannaskap och Zabbix. En annan rolig sak med att jobba på Metricio är de resor man får åka på. Jag fick exempelvis följa med på Zabbix Summit i Riga tidigare i år, det var verkligen en höjdpunkt.

Stora karriärmöjligheter

När det gäller att skapa en framgångsrik karriär på Metricio öppnar sig en värld av möjligheter. Tim delar med sig av hur han konstant utvecklas och får chansen att fördjupa sina kunskaper inom sin duala roll som utvecklare och Zabbix-konsult.

– Jag har en roll som både utvecklare samt konsult inom Zabbix, det är en variation som jag lär mig mycket av. Det är roligt för jag känner att jag blir bättre och bättre på det jag gör hela tiden.

En av anledningarna till den lärande kulturen på Metricio är den snabba tilldelningen av ansvar till de anställda, kombinerat med en varierad uppgiftsportfölj

– En annan sak som stärker den lärande kulturen är att Metricio ibland köper in vissa specifika tekniska lösningar som kunden efterfrågar, för att vi ska kunna lära oss hur man gör. Det är både utvecklade för oss och breddar kunderbjudandet.

En varm och kunskapstörstande atmosfär

När Tim ska beskriva Metricios företagskultur säger han såhär:

– Varm och hjälpsam är de första orden jag tänker på.

Tim beskriver alla på Metricio som mer eller mindre nördiga, lösningsorienterade och nyfikna personer. Det bidrar till en atmosfär där lärande och utveckling står i fokus.

– Det finns ingen hierarki, cheferna känns precis som kollegor. Det skapar en tillåtande och öppen kultur.

“Kör hårt! Vi har kul på och utanför jobbet!

Eftersom han själv trivs så bra på Metricio vill Tim också peppa andra att söka sig dit.

– Kör hårt! Vi har kul på och utanför jobbet. Metricio är en plats där man trivs och utvecklas. De främsta fördelarna med att arbeta här är utvecklingspotentialen, de varierade arbetsuppgifter och att det alltid finns stimulerande utmaningar att klura ut.

Avslutningsvis ser Tim ljust på sin egen framtid på Metricio.

– Jag trivs i den roll jag har nu och har som ambition att bli en bättre version av mig själv i den.  Det är så pass många, och roliga, uppgifter att det finns mycket att utvecklas inom. Men jag ser även framför mig en utökad roll som Zabbix-trainer med tiden, avslutar Tim.