Efter en vecka på Metricio har jag redan lärt mig massor

GeorgeMelvin

George och Melvin, båda 22 år gamla, pluggar datateknik på KTH och gör just nu sin första vecka som “sommarjobbare” hos Metricio: “Det känns kul att dels jobba operativt, men också att kunna bygga upp ett nätverk och knyta en massa nya kontakter”, säger Melvin Lundqvist.

De är två ambitiösa och unga herrar som precis påbörjat en sommar hos Metricio i Kista. Både George och Melvin valde efter gymnasiet att direkt hoppa på ingenjörsutbildningen med inriktning på datateknik. George beskriver sig som en teknik- och gadgetnörd som haft intresse för IT och teknik sen han var liten. Melvin tog en programmeringskurs på gymnasiet vilket gav honom blodad tand för hantverket.

Att de är ambitiösa och drivna är lätt att slå fast. De är båda involverade i föreningslivet på KTH, och trots att de är eftertraktade på marknaden var det inget svårt val när det kom till att välja arbetsgivare under sommaren.

– Jag tycker data är väldigt spännande, och det är så klart en stor anledning till varför Metricio lockade som arbetsplats, säger Melvin.

George fyller i:

– Jag träffade Metricio på en pub när de var på besök under en nätverksdag. Jag känner Emmy och Lisa som jobbar på Metricio sen innan och de snackade verkligen gott om företaget och personerna där. Jag kände en riktigt nice vibe och jag fick ett väldigt gott intryck av hela gänget. Det är otroligt viktigt för mig. Dessutom älskar jag verkligen hur jag kan jobba med en sak ena dagen, och något helt annat dagen efter.

“Nu får vi syssla med att lösa problem som inte kommer från en
labb-redovisning eller en bok, utan som finns på riktigt”

Till skillnad från att plugga får nu både George och Melvin jobba med att lösa problem och koda “in real life”. På frågan om hur den första veckan varit är det lätt att anta att det kan vara lite av en startsträcka – båda medger emellertid att de slängts rätt in i hetluften, Gerorge berättar:

– Vi har redan stött på en massa nytt som jag aldrig varit med om tidigare. Nu får vi syssla med att lösa problem som inte kommer från en labb-redovisning eller en bok, utan som är verklig. Kod som inte behöver redovisas i skolan utan som gör nytta på riktigt.

Melvin instämmer:

– Efter en vecka på Metricio har jag redan lärt mig massor.

Många vägar att välja

Även om de båda har höga ambitioner drivs de av lite olika intressen.

– Jag älskar att jobba med data och dataanalys. Det i kombination med machine learning är ett område som både kommer växa och som känns mest intressant för mig personligen just nu, säger Melvin.

George fortsätter:

– Ja, machine learning är verkligen en snackis i IT-världen just nu. Jag är dock mer intresserad av UX (user experience), det är det jag tycker är roligast och något annat som jag tror kommer vara sjukt viktigt framåt i och med att kundresan blivit allt viktigare för många företag.