Det finns mycket möjligheter för utveckling

Ali Asbai har alltid haft ett intresse för programmering och pluggar nu sitt sista år på mastern i datateknik – samtidigt som han jobbar som konsult på Metricio. Han började jobba på Metrico tidigare i år efter att ha hört gott om det från några vänner och skickat in en spontanansökan, och blev positivt överraskad av sitt mottagande.

Ali Asbai, konsult och utvecklare på Metricio
Ali Asbai, konsult och utvecklare på Metricio

–  Jag trodde att jag skulle komma in sakta i företaget, men istället har jag fått massa tillit och möjligheter att ta ansvar. Självklart är det fortfarande mycket att lära sig, men alla är samarbetsvilliga och hjälper gärna till att lära ut. Det är verkligen ett härligt gäng och en skön, avslappnad miljö.

En förmån som Ali uppskattar extra mycket på Metricio är flextiden, då det tillåter honom att kunna jobba ännu bättre.

– Det tar bort mycket stress och underlättar för att hinna med både plugg, jobb och fritid. Mest så ser det till att när jag väl jobbar kan jag fokusera helt och hållet på jobbet eftersom jag kan planera allt annat runt det.

 

“Jag får lära mig lite om mycket för att få det att fungera, vilket hjälper mig att bli bättre

Idag är han nyligen fast anställd och sitter på uppdrag hos en av Metricios största kunder.

– Det är ett stort och roligt projekt! Dels är det många från Metricio, men det är också många från andra konsultbolag som har jobbat inom industrin länge som man lär sig av, säger Ali och fortsätter:

– Trots att jag egentligen har hand om en ganska liten del i projektet måste det samspela med andra produkter och program, och på så sätt får jag en större förståelse för det stora systemet. Jag får lära mig lite om mycket för att få det att fungera, vilket hjälper mig att bli bättre på min roll och kan hjälpa mig i min framtida karriär. 

Framtiden

Att Ali får möjlighet att jobba på ett sånt viktigt projekt idag ser han som en positiv faktor inför framtiden på Metricio.

– När man jobbar med något meningsfullt, som faktiskt har betydelse och som dessutom kan vara svårt, lär jag mig så mycket vilket gör allt väldigt roligt. Och att Metricio gav mig den här möjligheten från början av min anställning säger mycket om hur utvecklingen kan bli framöver, säger han och fortsätter:

– Under dessa månader har jag redan sett hur Metricio hämtar in nya spännande kunder, har bra utbildningar och erbjuder mycket kompetensutveckling för mig och alla andra. Det finns mycket möjligheter för utveckling; dels med att jobba med nya kunder, men också för att utbilda sig och växa i sin yrkesroll.