Den varma kulturen, starka engagemanget och möjligheten till inflytande lockade mig

Vi hälsar Olivia Gurås välkommen till Metricio-teamet. Med gedigen erfarenhet från en rad branscher kommer hon att axla rollen som vår ekonomi- och marknadsassistent. Här berättar hon om drivet att både bidra och växa med ny kunskap – något hon tror Metricio är precis rätt plats för.

Olivia Gurås, Ekonomi- och Marknadsassistent Metricio
Olivia Gurås, Ekonomi- och Marknadsassistent Metricio

Olivia Gurås, ursprungligen från Västerås, har en gedigen utbildning med en masterexamen i både internationell marknadsföring och ekonomi. Hennes arbetslivserfarenhet spänner dessutom över både livsmedelsbranschen, fastighetsbranschen och hälsobranschen.

 

En stor dos nyfikenhet på IT-branschen

Det är nyfikenhet som fört henne till olika branscher – och som nu lockat henne till ett nytt steg i karriären. Ett kliv in i IT-branschen, vilket passar hennes driv att utvecklas.

– Jag drivs av att utmanas och lära mig nya saker. IT-branschen känns därför spännande, då det är ett område i ständig förändring.

Ambitionen att växa som person, och bli en del av IT-branschen, ledde henne till Metricio. Inledningsvis tilltalades hon av att Metricio är ett mindre företag. Något som brukar innebära att man som medarbetare har chans att vara med och påverka arbetet i större grad.

– Metricios ambitioner matchar dessutom mina egna, vilket lockade mig dit. Tillsammans med den varma företagskulturen, det starka engagemanget för de anställda och möjligheten till inflytande.

En familjär företagskultur

Hennes första intryck av företagskulturen är att den är varm och familjär utan någon hierarki. Olivia berättar hur hon snabbt fick känslan av att alla i teamet stöttar varandra och hon ser fram emot att lära känna sina nya kollegor.

– Jag ser också fram emot att få bidra med mina kompetenser likväl som att lära mig av de andra i teamet. 

På Metricio kommer Olivia ha rollen som ekonomi- och marknadsassistent. En roll som innebär ansvar över planering av marknadsföringsaktiviteter och hantering av bokföring.

Intresse för personlig utveckling och framtidsvisioner

När hon inte arbetar på Metricio ägnar Olivia mycket tid åt personlig utveckling. 

– Jag gillar att lära mig nya saker och att utmana mig själv. Det går hand i hand med mina hobbies, såsom matlagning och att besöka nya länder. Om jag inte kan något vill jag utforska och sätta mig in i det.

På frågan vad hon tror kommer bli den största utmaningen i hennes roll på Metricio kommer svaret snabbt.

– Jag ser fram emot att ta mig an utmaningen i att lära mig all ny kunskap om branschen, programvaran och verksamheten. Det är mina kortsiktiga mål i min roll på Metricio. 

Långsiktigt drömmer Olivia om att bli ansvarig för ekonomi- och marknadsföring, något som även Metricios ledning ser framför sig.

– Det hade varit kul att få ta viktiga beslut och vara drivande i utvecklingen av dessa två områden inom verksamheten, avslutar Olivia Gurås.