Metricio låter mig styra min egen utveckling

Michael Chlebek har jobbat som utvecklare på Metricio de senaste tre åren. Vi har fått en pratstund med honom om varför han trivs så bra, varför IT-säkerhet är viktigare än någonsin och varifrån hans stora intresse för IT och teknik kommer ifrån.

Med en pappa som jobbat med IT i över 30 år var Michael – som han själv beskriver det – chanslös när det kom till vad han själv skulle syssla med som vuxen. Redan som sexåring fick han sin första dator. Det skulle emellertid dröja till gymnasiet innan han för första gången stötte på programmering.

– Jag blev hooked direkt. Innan programmeringskursen startade läste jag på en hel del i förväg och man kan väl säga att det motsvarade alla mina förväntningar. När jag slutade gymnasiet blev det naturligt för mig att fördjupa mig ytterligare, och jag började att läsa på KTH. Det roligaste med programmering är problemlösningen. Man får ofta ta sig an ganska stora, inte alltid helt uppenbara problem. Att tänka och resonera kring dem och kanske komma med en lösning som täcker in flera parametrar är enormt drillande.

Hos Metricio kan jag utan problem lyfta om jag vill förändra något,
om något går fel eller om jag behöver hjälp med något”

Under skoltiden hade Michael ett par olika extrajobb. Han testade både på att jobba i en helpdesk och i en startup. För Michael var det dock tydligt att det blev svårt att kombinera deltidsjobb med intensivt studerande – tills han kom i kontakt med Metricio:

– På mina första deltidsjobb var det ganska tydligt att arbetsgivarna tyckte att man skulle prioritera jobbet, vilket jag såklart kan förstå. När jag kom i kontakt med Metricio var de emellertid tydliga med att jag skulle prioritera mina studier.

Hos Metricio upplever Michael att han både får jobba med intressanta projekt, men kanske främst får han ta ett stort ägarskap i sin egen utveckling. Dessutom uppskattar han den snälla kulturen och mixen av människor.

– Hos Metricio får jag dels jobba med det jag tycker är kul, jag får vara med i roliga projekt och utvecklas således ständigt. Metricio låter mig även styra min egen utveckling, och jag får i hög utsträckning vara med och diskutera och styra vilka uppgifter jag tar på mig. Det är också en väldigt avslappnad och snäll stämning. Eftersom många studenter jobbar här finns det en del åldersskillnad, men det är ett så bra gäng och det känns hur naturligt som helst att umgås med alla på kontoret. Jag kan utan problem lyfta om jag vill förändra något, om något går fel eller om jag behöver hjälp med något.