Det känns som att det man gör påverkar

Lucas Dow är ett nytt tillskott hos Metricio. Han kommer, med fascination för AI och programmering, ingå i det team som utvecklar företagets produkt StateNow. Lucas Dow, Utvecklare Metricio
Lucas Dow, Utvecklare Metricio

Det var under gymnasietiden som Lucas Dow upptäckte programmering och datateknik, områden som snabbt växte till fritidsintressen. Under sista året på gymnasiet skrev han ett slutarbete som innebar utveckling av ett nytt program. Det, enligt Lucas, ackumulerade hans intresse i området. 

Efter gymnasiet började Lucas sina studier vid KTH, även om första tanken var att söka sig utomlands. På grund av pandemin blev han kvar i Stockholm, vilket han idag är tacksam för.

– Idag är jag inne på mitt andra år på KTH, ett studieval jag är både stolt och nöjd över.

Lucas har erfarenhet av att arbeta extra som utvecklare på större företag, men känner sig väldigt inspirerad inför starten hos Metricio.

– Det känns kul att få komma in i lite av en startup-känsla, med mindre team, istället för att jobba på ett större företag.

“Det känns som att det man gör påverkar”

Det var genom studierna på KTH som Lucas kom i kontakt med Metricio, då han känner andra studenter som arbetar på företaget. De rekommenderade honom att skicka en intresseanmälan om sommararbete, något som lyckligtvis mynnat ut i en tjänst.


– Alla på Metricio är superhärliga, de vet vad de håller på med och är väldigt tekniska av sig. I och med att det är ett mindre företag har de också mindre team. Det gör att man får en större roll direkt, och att det man gör påverkar och används i verkligheten.

 

Framöver kommer Lucas vara med i vidareutvecklingen av Metricios produkt StateNow, något han ser fram emot. Utöver utveckling av en riktig produkt uppskattar Lucas gemenskapen av att arbeta i mindre grupp och i, en för honom, ny bransch.

Metricio skapar utvecklande trygghet

Det är inte helt enkelt att få ett arbete som utvecklare idag, speciellt som nyexaminerad. Metricios förhållningssätt är däremot annorlunda när det kommer till att locka talanger till företaget. Lucas berättar om hur Metricio alltid sätter studierna först.

– Har jag mycket plugg att göra är det alltid okej, vilket känns tryggt.

Metricios inkluderande arbetsmiljö, spänningen i att lära sig mer om AI och utrymmet att utforska sig fram till nya intresseområden är alla aspekter som gör att Lucas ser sig själv hos Metricio på lång sikt. 

 

– Jag känner mig peppad på att arbeta hos Metricio i framtiden. Det känns kul att börja arbeta extra i företaget, med visionen om en heltidstjänst framöver, avslutar Lucas Dow.